Låt oss föreställa oss att varje enskild djurart har en bestämd plats i naturens ordning. En nisch är helt enkelt benämningen för det jobb ett djur måste göra för att överleva. De djur som vi kallar för livsmedelsskadedjur lever i en av människan skapad situation, som svarar till den nisch som djuret i fråga levde i ute i naturen. Nisch-begreppet är nyttigt för att kunna beräkna vilka typer av djur som man kan förvänta sig i bestämda livsmedel. Vi delar upp livsmedelsskadedjuren och deras tillhörighet till följande nischer och deras underavdelningar.
A. Allätare
B. Fröätare
1. Spannmålsskadedjur
2. Baljväxtskadedjur
3. Skadedjur i nötkärnor och torkad frukt
C. Död växtvävnad
1. Skadedjur i vissen, torr växtvävnad
2. Skadedjur i möglig växtvävnad
3. Skadedjur i ruttnande och jäsande växtvävnad
D. Avföring
E. Kadaver
1. Skadedjur i fuktiga kadaver
2. Skadedjur i torra kadaver
En ganska stor del av de djur som nämns i denna bok är kopplade till nischer som är kombinationer av ovanstående. Framöver specificeras djuren som tillhörande den nisch de lever i som skadedjur.
- ælkjnhlkjnb - 04/03/2021